אתר הפר הוא אתר ארכיאולוגי השוכן בשומרון, בסמוך לכפר זבאבאדה של ימינו. האתר התגלה בשנת 1977 על ידי עופר ברושי, חבר קיבוץ שמיר וחייל בצהל, שם חשף פסל שור עתיק. הוא החזיר את הפסלון לקיבוצו שם הוצג עם עתיקות נוספות בבעלות הקיבוץ. בזמן שהוצגה הוא זוהה על ידי הארכיאולוג עמיחי מזר שארגן את העברתו למוזיאון ישראל שם הוא מהווה כיום חלק מהאוסף הקבוע. בהתבסס על תיאורו של ברושי הצליח מזר לאתר את אתר הגילוי בדהרט א-תווילה ולהתחיל בחפירות.
אתר הפר מתוארך לתקופת הברזל I (מאות 12-11 לפני הספירה). זהו אתר פולחן באוויר הפתוח, ממתחם מלבני עם במה מרכזית. פסלון השור נמצא על הרצפה, יחד עם מספר חפצים נוספים, כולל כלי חרס, כלי צור ועצמות בעלי חיים.
פסלון השור עשוי ברונזה ואורכו כ-17.5 ס"מ וגובהו 12.4 ס"מ. זהו תיאור ריאליסטי של שור, עם ראש גדול, קרניים וגוף שרירי. השור עומד על רגליו האחוריות, ורגליו הקדמיות מורמות באוויר. הפסלון במצב מצוין, והוא אחד משורי הברונזה הגדולים והשמורים ביותר מתקופת הברזל I.
גילוי אתר הפר מספק עדות חשובה למנהגים הדתיים של בני ישראל בתקופת הברזל I. השור היה חיה קדושה בדת הכנענית, ונוכחותו של פסלון פר באתר השור מעידה על כך שבני ישראל אימצו כמה מנהגים דתיים כנעניים. אתר הפר מספק גם עדויות לקיומם של אתרי פולחן באוויר הפתוח בישראל העתיקה. אתרים אלו שימשו לפולחן ולהקרבה, ומילאו תפקיד חשוב בחיי הדת של בני ישראל.